Sports Car Club of Helsinki ry, lyhyesti SccH, perustettiin Helsingissä vuonna 1975. Kerho on Hans Nordströmin ja Leif Nylundin alulle panema yhdistys, joka kattaa kaikki urheiluautomerkit ja -mallit. Kerho ei rajoitu pelkästään Helsingin alueelle, vaan kokoaa kaikki Suomen urheiluautoista kiinnostuneet. Vastaisen varalle SccH on rekisteröinyt myös nimen Sports Car Club of Finland.

Toimintaa on ollut monenlaista, tietenkin aina urheiluautoiluun liittyvää ja sitä tukevaa. Alkuaikoina järjestettiin ratapäiviä jopa jääradoilla, kunnes kilpailuinnostus kanavoitui mm. jäsenten omiin merkkiautokerhoihin.

Kerhon järjestää edelleen Pernod-cup karting kisaa, jonka pokaali kiertää kerholaisten keskuudessa merkkinä kovan taistelun voitosta.

Retkeilyajot tehtävillä tai ilman ovat aina olleet SccH:n toiminnan kesäisiä kohokohtia. Nykyään ne suunnataan usein alan laajempiin tapahtumiin tai yhdistetään useamman kerhon voimin vähän isommaksi retkeksi. Kerhon jäsenillä on todellisia autoharvinaisuuksia tai muuten näyttelykelpoisia ajokkeja, joilla he ovat näissä tapahtumissa keränneet palkintoja.

Kerholla on kunniajäseniä, joiden toiminta on edesauttanut kerhon syntyä tai sen kehittymistä. Noin neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Siipimutteri-lehti on tärkeä jäsenistöä yhdistävä tekijä. Kerhon tunnus, kolmisakarainen siipimutteri on alusta saakka koristanut jäsenten autoja tarrana lokasuojassa ja kromattuna vaunumerkkinä jäähdyttimen säleikössä.

Kerhona joudumme hiukan muuntamaan vanhaa slogania ”Auto, sillä kulkee kaikki”. Urheiluautolla ei kaikki kulje, mutta kulkee nopeammin ja hauskemmin.